VVTh-virtueel: Jos Moons over de staat van de geestelijke begeleiding

Deelname

Aanmelden mogelijk tot
9 nov. 2020 20:45:00
Aanmelden

Over dit evenement

Categorie
Sociaal
Organisator
Bestuur 2020-2021
Datum en tijd
10 nov. 2020 20:00 - 20:45
Locatie
Zoom: de link wordt een paar dagen van tevoren verstuurd naar wie zich heeft aangemeld.

VVTh-virtueel: Jos Moons over de staat van de geestelijke begeleiding

De VVTh gaat virtueel. Naast alle offers en gebreken van de coronatijd mogen we wel zeggen dat we minstens ook één ontdekking hebben gedaan: het gemak en de laagdrempeligheid van kort online samenkomen. Vóór de zomervakantie organiseerde de Vereniging voor Theologie al virtuele bijeenkomsten van een uur, waarin je kort bijgepraat kon worden over de stand van zaken in de vakgebieden van het Nieuwe Testament, de theologische ethiek, en de comparatieve theologie. We willen er na de zomer nog een tijdje mee doorgaan, steeds op de tweede dinsdag van de maand. Zo geven we op dinsdag 10 november a.s. om 20 uur het platform aan

dr. Jos Moons (Tilburg University)

Hij zal je in kort bestek bijpraten over recente ontwikkelingen in zijn vakgebied:

de staat van de geestelijke begeleiding

Voor onze pastorale gespreksvoering halen we de mosterd voor een (groot) deel bij de psychologen, denk bijvoorbeeld aan spiegelen. Maar zijn er ook theologische uitgangspunten? Is er een christelijke wijsheid in deze? Deze avond praat Jos Moons ons daarover bij vanuit het perspectief van de jezuïeten en hun traditie van geestelijke begeleiding.

Meld je aan via www.vvth.org en je ontvangt kort van tevoren de zoom-link om deel te kunnen nemen aan deze avond. Om ong. 20.45 sluiten we alweer af, dus voor de lengte van de bijeenkomst hoef je het niet te laten.

Welkom!

Deelnemers (19/100)

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien