VVTh-virtueel: Miranda Klaver over de wereldwijde groei van Hillsong

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Sociaal
Organisator
Bestuur 2020-2021
Datum en tijd
15 dec. 2020 20:00 - 21:00
Locatie
Zoom: de link wordt een paar dagen van tevoren verstuurd naar wie zich heeft aangemeld.

VVTh-virtueel: Miranda Klaver over de wereldwijde groei van Hillsong

De VVTh gaat virtueel. Naast alle offers en gebreken van de coronatijd mogen we wel zeggen dat we minstens ook één ontdekking hebben gedaan: het gemak en de laagdrempeligheid van kort online samenkomen. Vóór de zomervakantie organiseerde de Vereniging voor Theologie al virtuele bijeenkomsten van een uur, waarin je kort bijgepraat kon worden over de stand van zaken in de vakgebieden van het Nieuwe Testament, de theologische ethiek, en de comparatieve theologie. We willen er na de zomer nog een tijdje mee doorgaan,. Zo geven we op dinsdag 15 december a.s. om 20 uur het platform aan

dr. Miranda Klaver (Vrije Universiteit, Amsterdam)

Miranda Klaver is theoloog en antropoloog. Een religieonderzoeker met expertise op het gebied van de evangelische beweging, charismatische groepen  en pinksterkerken, zowel in Nederland als daarbuiten. Zij is Universitair Docent aan de VU en geeft leiding aan de onderzoeksplaats  “Charismatic and Pentecostal Christianity“, een samenwerkingsverband tussen de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit en de Charismatische Werkgemeenschap in Nederland (CWN).

In deze online ontmoeting neemt Miranda Klaver ons mee in haar onderzoek naar de invloed van nieuwe media op de wereldwijde groei van megakerk Hillsong. Begin volgend jaar verschijnt haar boek daarover.

Welkom!